Vrijenburg Noord
Logo Logo

Wonen in Barendrecht

Barendrecht is een dynamische leef- en werkgemeenschap gelegen tussen Rotterdam en Dordrecht. De gemeente telt op het moment circa 47.000 inwoners, waarmee het inwonersaantal in nog geen 15 jaar ruimschoots verdubbeld is.

Welvarende gemeente

Het leefklimaat in de gemeente wordt door de inwoners hoog gewaardeerd, zo blijkt uit onderzoek. Ook de grote vraag naar woningen door mensen van buiten de gemeente toont aan dat het er goed toeven is. Op economisch gebied doet Barendrecht het uitstekend. Een gunstig bedrijfsklimaat en de goede infrastructuur dragen hier in belangrijke mate aan bij.

Carnisselande geeft impuls aan groei

Al met al is Barendrecht een welvarende gemeente waarin het bijzonder plezierig wonen en werken is. De realisatie van het omvangrijke nieuwbouwplan Carnisselande geeft een aanzienlijke impuls aan de groei van Barendrecht. In 1997 startte als onderdeel van dit plan de bouw van 7.600 nieuwe woningen op het grondgebied van Barendrecht. Vrijwel gelijktijdig worden in de aangrenzende woonwijk Portland van buurgemeente Albrandswaard nog eens zo’n 2.400 woningen gebouwd. Uiteindelijk hebben bij de voltooiing in 2010 totaal 10.000 huishoudens een thuis gevonden in dit fantastische nieuwe woongebied.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?