Vrijenburg Noord
Logo Logo

Voorzieningen in Carnisselande

Carnisselande beschikt over uitstekende voorzieningen. In het centraal gelegen hoofdwinkelcentrum Carnisse Veste (in 2005 uitgeroepen tot Beste Winkelcentrum) vind je behalve 2 grote supermarkten verschillende kleine warenhuizen en kledingwinkels. Voor de dagelijkse boodschappen heb je hier ook de keuze uit diverse winkels met verse producten. Parkeren is geen enkel probleem, want onder dit moderne winkelcentrum bevindt zich een parkeergarage met 700 gratis plaatsen.

Uitgebreide zorgfaciliteiten

Vlakbij het winkelcentrum zijn tal van andere belangrijke voorzieningen aanwezig, zoals het multifunctioneel Zorgcentrum Carnisselande met huisartsen, tandartsen, apotheek en een buitenpolikliniek van het Ikazia ziekenhuis. Naast deze uitgebreide zorgfaciliteiten zijn er diverse horecagelegenheden, een discotheek, een cultureel centrum met theater, een bibliotheek en verscheidene kerken.

Scholen in Carnisselande

In Carnisselande kun je kiezen uit een school voor voortgezet onderwijs, 5 basisscholen, 7 kinderdagverblijven en 5 peuterspeelzalen. Uitgebreide sportfaciliteiten, waaronder het Inge de Bruijn Sportfondsenbad maken het aanbod compleet.

Recreatie

Carnisselande grenst in het zuiden aan een prachtig open, landelijk gebied dat doorloopt tot aan de Oude Maas. Aan de oevers van deze rivier liggen uitgestrekte natuur- en recreatiegebieden. Ideaal om te wandelen, fietsen of skaten. Een overtocht met het Rhoonse Veer maakt het wandelaars en fietsers mogelijk hun tochten tot in de Hoeksche Waard uit te breiden. De echte natuurliefhebber kan zijn rust zoeken in de Carnisse Grienden en natuurreservaat Klein Profijt.

Jachthavens en golf

In het recreatiegebied zijn verder jachthavens, een camping en een thermencomplex te vinden. Op een steenworp afstand ligt een 18-holes golfbaan. De nieuw aangelegde Gaatkensplas tussen Carnisselande en de Oude Maas meet maar liefst 30 hectare en is speciaal bestemd voor recreatie. In de zomer kan daar met kano of roeiboot rondgepeddeld worden en in de winter kan er met een beetje geluk worden geschaatst.

Theaters, musea en galeries

Wie cultuur zoekt, zal zich in Barendrecht zeker niet vervelen. Op korte afstand vind je theaters, musea en galeries te kust en te keur. In Theater Het Kruispunt vinden ieder jaar zo’n 50 interessante theatervoorstellingen op hoog niveau plaats. De gemeente beschikt over een muziekschool, een Kreatief Werkhuis en is men plaatselijk actief in het organiseren van cursussen op cultureel en educatief gebied.

Voorzieningen in de wijk

Parkeren

Parkeren kan op eigen terrein, voor je deur of op het parkeerhof in het hart van de buurt. Omdat Vrijenburg Noord is ingericht als 30-kilometerzone kunnen jong en oud hier volop van hun rust genieten.

Hond uitlaten

In de buurt is genoeg groen en ruimte om de hond uit te laten. Vergeet geen zakje en houd de hond aangelijnd.

Afval

In de wijk komen later ondergrondse afvalbakken. Tot die tijd wordt het afval opgehaald aan de straatkant. Kijk voor de actuele afvalinformatie op de website van Gemeente Barendrecht.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?