Vrijenburg Noord
Logo Logo
16 maart 2018

Architect aan het woord

We vroegen architect Emiel Koole wat zijn team heeft geïnspireerd voor het ontwerp van de Seattle woningen. Waar komt de carrévorm van het plan vandaan en hoe hebben ze de woningen een eigen identiteit gegeven? 

Vijf 'landgoederen'

De stedenbouwkundigen die Vrijenburg schetsten, zagen in het noorderkwartier vijf ‘landgoederen’ in een park. Vanuit die opzet is het idee voor Seattle al in 2002 ontstaan. "Het idee is ruim vijftien jaar later nog steeds sterk”, zegt Emiel Koole. “Het blok heeft aan de buitenkant een chique en formele uitstraling. De binnenkant is daarentegen informeel en speels. De kunst is om het woonblok als één geheel te ontwerpen en tegelijk elk huis een eigen identiteit te geven. “Als je thuiskomt wil je je eigen huis meteen herkennen”, zegt de architect. “De formele entree van de huizen bevindt zich aan de buitenkant van het blok, waar je via het terras aankomt. In deze gevels is op de begane grond veel glas toegepast. Zo ontstaat contact tussen het leven binnen en buiten."

>> Benieuwd naar het hele interview? Lees het op de pagina Visie

Kavelkaart

Benieuwd waar de verschillende woningtypes zich in het plan bevinden? De interactieve kavelkaart hieronder geeft precies weer waar de types A, B en C zich bevinden in het carré. Klik hiervoor op een van de grijze blokjes. 

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?