Vrijenburg Noord
Logo Logo
1 mei 2018

Datum start verkoop Seattle bekend

Goed nieuws over de 30 eengezinswoningen type Seattle! De datum van de start van de verkoop is bekend. Zet donderdag 31 mei alvast in je agenda, die dag start om 17.00 uur online de verkoop van de woningen. Benieuwd hoe de verkoop verloopt?

1. Meld je aan!

Heb jij je aangemeld als belangstellende voor Seattle, door het klikken op een hartje bij jouw favoriete woningtype? Dan krijg je donderdag 31 mei om 17.00 uur een e-mail met een link naar de verkoopdocumenten. Hier vind je onder andere de technische plattegronden, de mogelijkheden van meer- en minderwerk en wat voor sanitair en tegelwerk er standaard in de woningen komt. Je neemt op je gemak alles door en verzamelt eventuele vragen. 

Ben je nog niet aangemeld voor de Seattle? Doe dat dan alsnog en maak meteen een account aan. Zo ben je goed voorbereid, hoef je niets te missen en ontvang je op 31 mei de nieuwsbrief.

2. Voorkeuren doorgeven via Mijn Eigen Huis

Heb je alles gelezen en bekeken? Geef dan jouw voorkeuren door. Dit kan tot 12 juni 17.00 uur. Neem gerust de tijd, want het maakt niet uit hoe snel je inschrijft op maximaal 5 bouwnummers. Je voorkeuren doorgeven kan alleen via een account van Mijn Eigen Huis. Heb je nog geen account? Maak dan vóór de verkoop start er snel één aan. 

>> Account aanmaken

3. Informatieavond

Heb je nog vragen over de woningen? Kom naar de informatieavond op dinsdag 5 juni van 18.30 tot 20.00 uur bij Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde, Kopenhagen 1 in Barendrecht. Dan overhandigen wij je graag de uitgebreide brochure en vertellen je alles over de woningen en de wijk.

4. Doe een financiële check

Bij het toewijzen van woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat al een financiële check heeft laten doen. Dit kan dus in je voordeel werken. De financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door, nadat de verkoop is gestart, een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account. Deze uploadmogelijkheid is beschikbaar zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft. De gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

>> Lees meer over de financiële check

Doe je check tijdens de informatieavond
Tijdens de informatieavond bij Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde is het ook mogelijk om kosteloos een financiële check uit te laten voeren door een van hun adviseurs. Ze vertellen je dan precies wat je financiële ruimte is en geven je financiële check mee als gewaarmerkte brief.

Update 25/5: Er is geen plek meer voor het doen van een financiële check op 5 juni. Wil je graag een check laten doen door de Rabobank. Bel dan voor een afspraak naar (0180) 639 639.

5. Toewijzing

Op dinsdag 12 juni om 17.00 uur sluit de inschrijving, en dan?

Donderdag 14 juni worden alle inschrijvingen verzameld en de bouwnummers toegewezen. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

1) Aantal kandidaten per bouwnummer 
Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten op dat bouwnummer, dan volgt een 2e beoordeling.

2) Financiële check
Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Is er 1 kandidaat met een financiële check, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen.

3) Aanmeldduur
Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze allemaal de financiële check hebben doorlopen, kijken we tenslotte naar het moment van aanmelden als belangstellende voor het betreffende project. De woning wordt uiteindelijk toegewezen aan degene die als langste staat aangemeld voor die betreffende fase.

6. Uitnodiging gesprek en tekenen overeenkomst

Iedereen die zich heeft ingeschreven, ontvangt van ons uiterlijk donderdag 14 juni bericht. Alle belangstellenden die een bouwnummer toegewezen hebben gekregen worden door verkoopadviseur Robert Henderson van BPD of Ooms Makelaars gebeld met het goede nieuws. Er wordt dan direct een afspraak ingepland voor een gesprek. Als je een woning toegewezen hebt gekregen, dan zie je dat ook terug in jouw account.  

De belangstellenden die niet zijn ingeloot ontvangen een e-mail met daarin het bericht dat ze geen bouwnummer toegewezen hebben gekregen en op de reservelijst geplaatst zijn. Ook dit is terug te zien in je Mijn Eigen Huis account.

Na het adviesgesprek heb je de tijd om alle stukken thuis rustig door te nemen en eventuele vragen aan de verkoopadviseur te stellen. Ga je over tot aankoop? Dan stellen we de overeenkomst op en kun je deze ondertekenen.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?