Vrijenburg Noord
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Binnen het plan Carnisselande is Vrijenburg de laatste wijk die is gebouwd in het noordelijk deel van de Stadse Rechthoek. Dit deel van de nieuwbouwlocatie kenmerkt zich door een stedelijke opzet. Het midden van de wijk wordt gevormd door het 'Carré'. De bouw van Vrijenburg is gestart in 2004 en is zo goed als voltooid. Je woont straks in een afgebouwde wijk, waar je geen overlast hebt van bouwverkeer en de wijk heeft direct een plezierig woonklimaat.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

De halte van TramPlus, de snelle tramverbinding met Rotterdam-Centrum, ligt om de hoek.

Waar kan ik informatie vinden over projectplaats?

Op www.barendrecht.nl is alle informatie over de gemeente te vinden.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in projectplaats?

In Carnisselande kun je kiezen uit een school voor voortgezet onderwijs, 5 basisscholen, 7 kinderdagverblijven en 5 peuterspeelzalen.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Barendrecht?

Carnisselande heeft uitgebreide sportfaciliteiten, waaronder het Inge de Bruijn Sportfondsenbad maakt het aanbod compleet.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Carnisselande beschikt over uitstekende voorzieningen. In het centraal gelegen hoofdwinkelcentrum Carnisse Veste (in 2005 uitgeroepen tot Beste Winkelcentrum) vind je behalve 2 grote supermarkten verschillende kleine warenhuizen en kledingwinkels. Voor de dagelijkse boodschappen heb je hier ook de keuze uit diverse winkels met verse producten. Parkeren is geen enkel probleem, want onder dit moderne winkelcentrum bevindt zich een parkeergarage met 700 gratis plaatsen.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

De bouw van Vrijenburg is gestart in 2004 en is zo goed als voltooid. Je woont straks in een afgebouwde wijk, waar je geen overlast hebt van bouwverkeer en de wijk heeft direct een plezierig woonklimaat.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw ->  http://www.bpd.nl/over-nieuwbouw/voordelen-nieuwbouw

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwoningen gebouwd.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Alle woningen hebben een parkeerplaats op het gezamenlijke binnenterrein.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Er is rekening gehouden met voldoende parkeerplaatsen in de buurt van de woningen.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren is gratis in de wijk.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Er is geen speciaal aangelegde hondenuitlaatplaats. Neem dus je zakje mee als je de hond uit gaat laten!

Wanneer start de verkoop van het project?

De woningen zullen voor de zomer van 2018 in verkoop gaan. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen krijgen zowel een voor- als achtertuin. De ligging en de formaten van de tuin worden getoond bij de kenmerken zodra de bouwnummers online staan. 

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woningen

Wie verkoopt de woningen?

De woningen worden verkocht door Robert Henderson van BPD Ontwikkeling BV.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Er is geen lokale makelaar betrokken bij dit project.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. 

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Deze woningen zijn  de laatste fase.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Het is niet mogelijk om de woningen te bezichtigen. De woningen zijn nog niet in aanbouw. 

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Is er een gasaansluiting in de woning?

De woningen zijn voorzien van een gasaansluiting.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Het garantiecertificaat van de woningen ontvang je kort na de aankoop van de woning.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?